Hopp til hovedinnhold

Årsutstillingen 2023

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling er den største årlige mønstringen av samtidskunsthåndverk fra Norge. Årsutstillingen 2023 vil være åpen for publikum fra 20. oktober 2023 og ut året. Utstillingsåpningen finner sted i Nasjonalmuseet 19. oktober.

Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling tar pulsen på ny materialbasert kunst, og er en av de viktigste juryerte visningene av samtidskunsthåndverk i Norge. I år samarbeider Norske Kunsthåndverkere med Nasjonalmuseet om utstillingen, som viser blant annet smykker, keramikk og arbeider i tekstil, glass, tre, metall og skinn – alt fra små objekter til skulpturer, veggarbeider og større installasjoner.

Samarbeidet mellom Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet har lang tradisjon. Hele 20 ganger har Årsutstillingen blitt vist i det tidligere Kunstindustrimuseet i Oslo. Til høsten kan du igjen oppleve Årsutstillingen i Nasjonalmuseet, denne gangen i Nordens største kunstmuseum!

I juryen for årets utstilling sitter glasskunstner Kjersti Johannessen (juryleder), smykkekunstner og professor Ingjerd Hanevold, keramisk kunstner Moa Håkansson og kurator Inger Helene Stemshaug (museets representant).

Som alltid har det vært åpen innsending for alle som jobber med materialbasert kunst i Norge. Søknadsfristen var 13. april 2023, og det ble søkt med flere enn 2000 verk. Første juryering fant sted i april og andre juryering i mai.

I forbindelse med åpningen av utstillingen vil det deles ut flere priser til kunstnere som er med i utstillingen: Kunsthåndverkprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond, Finn Erik Alsos’ minnepris og Norske Kunsthåndverkeres debutantpris.

Tradisjonen tro vil Årsutstillingen by på et interessant formidlingsprogram og en katalog som viser alle verkene i utstillingen.

Besøksinfo

Visningsperiode: 20. oktober–30. desember 2023
Visningssted: Nasjonalmuseet i Oslo
Åpningstider: Tirsdag–onsdag kl. 10–20. Torsdag–søndag kl.10–17. Mandag er museet stengt.

Kunstnere

Årsutstillingen 2023 består av 63 verk fra 56 kunstnere. 14 av dem deltar for første gang.

Du finner bilder av samtlige verk i årets utstillingskatalog, som du kan laste ned fra denne siden.

*Debutant i Årsutstillingen 2023


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Årsutstillingen

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt