Hopp til hovedinnhold
bygning

Søk Årsutstillingen 2024!

Det er med fornøyelse og store forventninger at vi setter i gang samarbeidet med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K) om Årsutstillingen 2024 i Trondheim. Utstillingen åpner den første uken i september.

Juryens invitasjon

Vertskap for utstillingen er kunsthuset K-U-K, som åpnet i Trondheim sentrum i 2021. Arealene har ulike kvaliteter, slik som romslig takhøyde, museumsklima og overlys, som legger til rette for å vise et spesielt bredt utvalg av materialer, uttrykksformer og dimensjoner i denne utgaven av Årsutstillingen.

Juryen består i år av smykkekunstner Sigurd Bronger (juryleder), keramisk kunstner Marit Landsend, tekstilkunstner Elin Igland og kurator ved kunstindustrimuseet Steffen W. Holden. De opplever stedet som raust og lekent og gleder seg til å se hva landets materialbaserte kunstnere blir inspirert til å sende inn. Her finnes en frihet som man ofte ikke ser i konvensjonelle gallerirom.

Som vanlig er det åpent hva du kan søke med innenfor samtidens kunsthåndverk – fra glass, lær, tekstil, keramikk/leire, tre og metall til kombinasjoner og andre materialer. Juryen håper å bli både utfordret og overrasket og ønsker at så mange som mulig opplever seg velkommen til å søke.

Du finner søknadskriterier og informasjon om arrangørene og visningsarealene i menyen nedenfor. Bilder av visningsarealene ligger nederst på siden. Dersom du vil søke med verk som er stedstilpassede eller trenger spesielle tekniske forutsetninger er det viktig å sette seg inn i denne informasjonen.

Søknadsfrist var søndag 7. april kl. 23.59

SØK HER

Søknadskriterier

Visningsrom og samarbeidspartnere

Åarjelsaemien

English

Bilder av visningsrom

1Personalia

2Generelt (General)

3Verksinformasjon (Information about the work)

Fristen for å søke Årsutstillingen har utløpt

Dersom du har opprettet en søknad, men tekniske problemer hindret deg i å fullføre den innen fristen, send umiddelbart beskjed til post@kunsthåndverk.no så hjelper vi deg påfølgende virkedag. Det materialet som du ikke fikk lagt inn i søkanden, kan du legge ved i eposten. Bare pass på at du ikke har vedlegg på mer enn totalt 10 MB per epost.