Hopp til hovedinnhold

Årsutstillingen 2021: Slik var åpningshelgen!

Bare én uke etter at Norge åpnet opp igjen, braket Årsutstillingen 2021 løs på Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand! Det var en vellykket åpningshelg med hele 35 av 45 deltakende kunstnere til stede.

Årsutstillingen 2021 ble satt i gang med en begivenhetsrik åpningshelg i Kristiansand forrige uke. Det var et etterlengtet arrangement fritt for koronarestriksjoner, med solid oppmøte både fra kunstnere og publikum! Selve åpningsarrangementet ble sendt direkte på Facebook. Opptaket kan du se her. Se bildegalleri fra åpningen nederst i saken.

Prisutdeling
Kunsthåndverkprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond gikk i år til tekstilkunstner Ingunn Milly Hansen for verket Door of no Return I (2020). Keramiker Heidi Bjørgan mottok Finn Erik Alsos’ minnepris 2021 for verket Object 1083 (2021). Norske Kunsthåndverkeres debutantpris gikk til Monika Mørck for verket Svartsaum (2021). Les mer om prisvinnerne her. Hele jurybegrunnelsen kan du lese her.

Familieverksted, juryomvisning og kunstnersamtale
Som en del av formidlingsprogrammet til Årsutstillingen arrangeres det familieverksteder flere ganger i uken, med inspirasjon fra en av kunstnerne i utstillingen. Først ut er keramiker Takumi Morozumi, som selv ledet familieverkstedet som fant sted under åpningshelgen. Arrangementet var til glede for både store og små!

Jury-nestleder Karina Presttun tok publikum med på omvisning i utstillingen, der de fikk høre litt om alle verkene, sett fra NKs nasjonale jury sitt perspektiv. Årets jury bestod av Karina Presttun (tekstil), Hanne Haukom (keramikk), Stian Korntved Ruud/Elin Hedberg (metall) og Hanne Cecilie Gulstad (museets representant).

Kurator ved Sørlandets Kunstmuseum, Frank Falch, ledet kunstnersamtalen mellom prisvinnerne i Årsutstillingen. Han skapte en intim og koselig atmosfære, der publikum ble kjent med kunstnerne, deres verk og, ikke minst, deres praksis. Han spurte dem blant annet om prisvinnernes bakgrunn, hvordan de kom inn på feltet og hvorfor, hvordan de vil definere sin egen praksis og hvordan de arbeider.

Vi ønsker å takke alle kunstnere og publikum som deltok på åpningen av Årsutstillingen 2021! Den vil stå på Sørlandets Kunstmuseum helt frem til søndag 28. november, og vi håper så mange som mulig vil ta turen til Kristiansand for å se den største årlige mønstringen av norsk samtidskunsthåndverk.


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Årsutstillingen

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt