Hopp til hovedinnhold

Rekordsøkning til Årsutstillingen 2023

Den første juryeringsrunden for Årsutstillingen 2023 er nå gjennomført, med rekordmange søkere. Det er tydelig at sjansen for utstillingsplass i det nye Nasjonalmuseet har hatt en sterk effekt i kunsthåndverksfeltet.

Det ble søkt med hele 2 080 verk fra 762 søkere, et tall som ligger omkring det dobbelte av hva de har ligget på de siste årene.

– Vi er glade for å se at interessen fra søkerne har vært enorm. Det viser at utøvere i det materialbaserte feltet oppfatter både Årsutstillingen og Nasjonalmuseet som svært attraktive arenaer å stille ut på, uttaler NKs daglig leder Lise Stang Lund.

Juryen, som i år består av Kjersti Johannessen (juryleder), Moa Håkansson, Ingjerd Hanevold og Inger Helene Stemshaug (museets representant), har både hatt en takknemlig og særdeles tøff jobb. Blant en mengde sterke søknader har de valgt en retning de ønsker for utstillingen og foretatt et utvalg på 130 verk fra 93 søkere som skal vurderes ved 2. juryering i mai.

– Juryen har hatt en god prosess så langt. Vi hadde en todelt arbeidsform, med vurdering hver for seg i forkant, kombinert med en grundig og konstruktiv gjennomgang sammen på museet over flere dager. Det var gjennomgående høy kvalitet på søknadene, og mange vanskelige valg måtte tas, sier juryleder Kjersti Johannesen.

NK vil takke alle som søkte Årsutstillingen i år og vi gleder oss til den videre prosessen!

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Årsutstillingen

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt